المقادير
• 3 أكواب دقيق
• 2 ملعقة خميرة بر
• 2/1ملعقة صغيرة ملح
•1 كوب ماء دافئ
• 3معالق كبيرة زيت ذرة
الطريقة
1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كذا ضيفي المويه والزيت،
واخلطيهاكلهم بخلاطة البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق
2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية
3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وابدئي في عجنها بإيدك
لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة
4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها بالزيت
وغطيها بقطعة قماش او كيس وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر
وحجمها يزيد
صلصة البيتزا
• 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة
• 4 ملاعق كبيرة معجون طماطم
• 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
• 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف ومطحون
• 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف ومطحون
• 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل